ua en ru

"Нормандська четвірка" погодилася розмістити спостерігачів ОБСЄ на всіх точках порушення перемир'я

"Нормандська четвірка" погодилася розмістити спостерігачів ОБСЄ на всіх точках порушення перемир'я

Президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель, Президент Франції Франсуа Олланд і Президент Росії Володимир Путін під час телефонної розмови домовилися про розміщення спостерігачів ОБСЄ на всіх точках порушення режиму припинення вогню на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба українського лідера.

"Співрозмовники підтримали українську пропозицію розмістити спостерігачів ОБСЄ на всіх точках порушення режиму припинення вогню, у тому числі почати з 10 населених пунктів: Щастя, Попасна, Станиця Луганська, Кримське, Авдіївка, Волноваха, Гранітне, Луганське, Широкіно, район донецького аеропорту", - сказано в повідомленні.

Сторони також підкреслили необхідність забезпечення безпеки та належного режиму роботи інспекторів ОБСЄ, включаючи безперешкодні перевірки в місцях дислокації відведеної техніки.

Співрозмовники також домовилися про необхідність публікації щоденного звіту ОБСЄ про порушення режиму припинення вогню, який буде спрямовуватися всім МЗС країн "нормандського формату".

Відзначимо, в ОБСЄ заявляли про дефіцит інформації щодо відведення техніки на Донбасі.