ua en ru

"Жодного разу не відчув себе невпевненим" - Володимир Кличко

Український суперважкоатлет Володимир Кличко заявив, що по ходу бою з росіянином Олександром Повєткіним не дозволив супернику диктувати свої умови.

Український суперважкоатлет Володимир Кличко заявив, що по ходу бою з росіянином Олександром Повєткіним не дозволив супернику диктувати свої умови.

Кличко одноголосним рішенням суддів виявився сильнішим Повєткіна в бою, який пройшов у суботу в московському спорткомплексі "Олімпійський". Володимир захистив свої титули суперчемпіона за версією WBA та чемпіона світу за версіями IBF і WBO.

"Різниця в зрості відіграє своє значення. І моїм завданням було не дати Сашкові домінувати і пригнічувати мене своїм напором. А свист, коли я його затискав, мене не бентежив. Я повністю контролював хід поєдинку, і жодного разу не відчув себе невпевненим, жодного разу не відчував, що Саша домінував по ходу поєдинку, - сказав Кличко журналістам. - А сьогодні результат не викликав великих питань ні у кого".

Українець зазначив, що особливих сюрпризів опонент йому не запропонував.

"Збулася моя мрія провести бій в Росії, де я ніколи не відчував себе чужим. А в рингу переміг найсильніший. З професійної точки зору я щось міг зробити краще, адже досконалості немає меж. Я повністю проаналізував Повєткіна, його бої не за один рік, манеру його тренерів, тобто ми були на 100 відсотків готові, знали, чого чекати. Я був здивований, наскільки Олександр стійкий, що у нього до останнього було бажання нанести вирішальний удар, що йому, щоправда, не вдалося. А особливих сюрпризів ні з мого боку, ні з боку Олександра не було. Я знав, що це буде поєдинком за життя, де стіни будуть допомагати Олександру", - наводить слова Кличка-молодшого Eurosport.

Ця поразка стала першою в кар'єрі 34-річного Повєткіна. Раніше росіянин виграв 26 боїв (18 з них - нокаутом), Кличко-молодший здобув 61 перемогу (з них 51 - достроково).