ua en ru

"Невинність мусульман": продюсер фільму засуджений у США до року в'язниці за звинуваченнями, не пов'язаними з фільмом

У США суд засудив продюсера скандального фільму "Невинність мусульман" Марка Бесслі Юссефа (або також Накула Бесслі Накула) до одного року тюремного ув'язнення. У вердикті суду зазначено, що засуджений порушив правила умовно-дострокового звільнення після покарання за банківські махінації, до якого він був засуджений у 2010 році, повідомляє Associated Press.

В ході розгляду, який вела окружний суддя Христина Снайдер, Юссеф визнав свою провину по чотирьом з восьми пред'явлених звинувачень, зокрема в підробці водійських прав і використанні псевдонімів. Після цього процедура його пробації була припинена з заміною на тюремний термін. Примітно, що жодне зі звинувачень не стосувалося фільму "Невинність мусульман".

Нагадаємо, знятий в США фільм викликав серйозну незадоволеність в ісламському світі. На думку віруючих, зміст картини спотворює уявлення про іслам і є вкрай образливим для всіх, хто його сповідує. Всього, за різними оцінками, в результаті заворушень і різних акцій проти "Невинності мусульман" загинула 51 людина, включаючи посла США в Лівії Крістофера Стівенса. У Росії фільм визнаний екстремістським і заборонений до демонстрації.

Читайте також: У Єгипті в перестрілці знищений вбивця посла США в Лівії