ua en ru

"Нафтогазвидобування" вирішила розмістити облігації на 1 млрд грн

Компанія ПрАТ "Нафтогазвидобування" вирішила розмістити облігації на 1 млрд грн. Про це йдеться в повідомленні бюлетеню "Цінні папери України".

Компанія ПрАТ "Нафтогазвидобування" вирішила розмістити облігації на 1 млрд грн. Про це йдеться в повідомленні бюлетеню "Цінні папери України".

Згідно з повідомленням, рішення про публічне розміщення облігацій компанії було прийнято 25 грудня 2013 р. загальними зборами акціонерів товариства на загальну номінальну суму 1 млрд грн трьома серіями:

- Облігації серії "A" у кількості 300 тис. штук номінальною вартістю однієї облігації 1 тис. грн (загальна номінальна вартість облігацій - 300 млн грн);

- Облігації серії "В" у кількості 300 тис. штук номінальною вартістю однієї облігації 1 тис. грн (загальна номінальна вартість облігацій - 300 млн грн);

- Облігації серії "С" у кількості 400 тис. штук номінальною вартістю однієї облігації 1 тис. грн (загальна номінальна вартість облігацій - 400 млн грн);

Усі облігації іменні, відсоткові, звичайні (незабезпечені), існують у бездокументарній формі.

Укладення договорів з першими власниками облігацій буде проводитися на фондовій біржі ПАТ "Фондова біржа "Перспектива" Андеррайтером ПАТ "ВТБ Банк" з 21 лютого 2014 р. до 20 лютого 2015 р. При цьому погашення облігацій відбуватиметься з 17 лютого 2017 р. до 18 лютого 2017 р.

Згідно з повідомленням, фінансові ресурси, залучені від продажу облігацій, у повному обсязі будуть спрямовані на обслуговування виробництва (в т.ч. ремонт та обслуговування свердловин) - 300 млн грн (серія "А") та фінансування інвестиційної програми, а саме, буріння та облаштування нових свердловин - 700 млн грн (серія "В" та "С").

ПРаТ "Нафтогазвидобування" - найбільше приватне підприємство, яке видобуває газ в Україні. Працювати початок навесні 1999 року. Заснували ПрАТ Петро Порошенко і Микола Рудьковський. На початку нульових Порошенка в структурі власників підприємства змінив Нестор Шуфрич. "Нафтогазвидобування" розробляє Семеринківське родовище, розташоване у Шишацькому районі Полтавської області. Частка підприємства у видобутку газу приватними компаніями на 2010 р. становила 30,5%. Обсяги видобутку постійно збільшуються. Офіційна виручка компанії за 2011 р. склала 1,256 млрд грн, на чверть мільярда більше, ніж в 2010 р. Офіційно акції підприємства поділені між шістьма кіпрськими офшорними компаніями.

На даний момент за 16,65-16,7% акцій компанії належать кіпрським Wolford Holdings Limited, Winburg Investments Limited, Vediston Management Limited, Actovent Investments Limited, Foloux Consulting Limited, Alfredo Trading Limited.