ua en ru

Наші очікування у зв'язку із підписанням угоди щодо ЧФ не виправдалися, - голова Севастопольської МДА

"Наші очікування у зв'язку із підписанням угоди щодо Чорноморського флоту не виправдалися", - заявив голова Севастопольської міської державної адміністрації (СМДА) Валерій Саратов, передає прес-служба СМДА.

"У нас були побажання, щоб підприємства флоту більше отримували замовлень, але цього не сталося. Підприємства Чорноморського флоту реально знаходяться у важкому стані, і такий стан нас аж ніяк не влаштовує", - підкреслив В.Саратов.

За його словами, тому керівництво адміністрації має намір звернутися в усі інстанції, зокрема до комісії із Чорноморського флоту.

"Ситуація із боргами Чорноморського флоту нас зовсім не влаштовує. Цього року відсотків на 12 на флоті скоротилася кількість робочих місць, а значить, місто отримало менше грошей до бюджету. Севастопольське будівельне управління ЧФ розпочало процедуру банкрутства. Дуже погано на 13 судоремонтному заводі, який залишився фактично без замовлень", - сказав В.Саратов.

"Звертатимемося до російської сторони, керівництва держави. По-іншому не виходить", - резюмував В.Саратов.

За його словами, Севастополь на початку наступного тижня отримає від РФ перший транш у розмірі 19 млн грн у рамках міжурядової угоди, згідно з якою Росія повинна брати участь у розвитку соціально-економічної сфери Севастополя й інших населених пунктів, у яких дислокуються військові формування ЧФ РФ.

Цього року Севастополь має отримати 38 млн грн, але поки їх не отримано.