ua en ru

"Нафтогаз" повністю розрахувався з "Газпромом" за імпортований у січні 2014 р. газ

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" повністю розрахувалася з ВАТ "Газпром" за поставки російського природного газу в січні 2014 р.

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" повністю розрахувалася з ВАТ "Газпром" за поставки російського природного газу в січні 2014 р. Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

"Для забезпечення стабільного постачання газу за діючим контрактом поставки з ВАТ "Газпром" компанія продовжить безперервне проведення розрахунків за отриманий у лютому поточного року природний газ", - додають у "Нафтогазі".

При цьому зазначається, що враховуючи існуючі затримки в розрахунках з "Газпром" за імпортований природний газ, в тому числі, борги за газ, отриманий в листопаді та грудні 2013 р., сторони контракту не припиняють консультації щодо врегулювання термінів та умов розрахунків, що повинно унеможливити припинення або переривання поставок та транзиту природного газу.

При цьому у прес-службі додають, що всі підприємства "Нафтогазу" наразі працюють в штатному режимі.

Зазначимо, вчора глава "Газпрому" Олексій Міллер повідомив, що 5 березня Україна погасила 10 млн дол. із загального обсягу боргу за газ. При цьому загальний борг "Нафтогазу" перед "Газпрому" станом на вчора становив 1,53 млрд грн.

Водночас Міллер зауважив, що заборгованість "Нафтогазу" перед "Газпромом" за газ 7 березня збільшиться на 440 млн і наблизиться до суми в 2 млрд дол., оскільки українські колеги проінформували російську сторону про те, що вони не зможуть в повному обсязі заплатити за газ за лютий.