ua en ru

"Нафтогаз" планує збільшити видобуток нафти в Єгипті на 41,5% - до 7,5 тис. бар./добу

НАК "Нафтогаз" планує збільшити видобуток нафти в Єгипті до 7,5 тис. бар./добу проти 5,3 тис. бар./добу на сьогоднішній день. Про це сьогодні повідомив заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Вадим Чупрун, передає кореспондент РБК-Україна. Таким чином, компанія планує збільшити видобуток нафти в Єгипті на 41,5%.

"Всього видобули близько 400 тис. тон за весь період, починаючи з жовтня 2011 р. Ми зараз видобуваємо 5,3 тис. бар./добу, але 5,3 тис. бар./добу ми почали в березні, до цього ми добували 3,7 тис. бар./добу. Скоро вже той період, коли ми будемо видобувати 7,5 тис. бар./добу. Це серйозно", - повідомив Чупрун.

За його словами збільшити об'єми видобутку нафти досі заважало обмеження на спалення супутнього газу, який з'являється при видобутку, однак це питання буде вирішене до кінця 2013 р.

"Є супутній газ, ми не можемо зараз видобувати з 28 свердловин, які продуктивні, з тих 32, які там є. Ми зараз працюємо з 7 свердловинами. В них є закон, що його більше ніж 2 тис. куб. м газу за добу спалювати не можна. Якщо ви хочете використовувати всі свердловини, то сховайте, будь ласка, супутній газ. Ми до кінця року забезпечимо не тільки трубу для транспортування цього газу в магістральний газопровід, паралельно побудувавши відповідні вимірювальні станції і очистку, ми також забезпечимо транспортування так званим продуктопроводом нафти. Ми сьогодні возимо п'ятьма важкими машинами сорокатонними видобуту нафту, а так займаємось зараз облаштуванням, об'єднуючим всі свердловини, і готуємось до серйозного транспортування нафти і супутнього газу в магістральний газопровід. З цього моменту ми зможемо різко підняти видобуток нафти", - розповів Чупрун.

Він додав, що видобуту в Єгипті нафту компанія продає на єгипетський внутрішній ринок.

"Ми зараз продаємо на внутрішній ринок Єгипту. Там ціни не дуже відрізняються від тих, які зараз існують на світовому ринку", - зазначив Чупрун.

Читайте також: Компанія RWE зацікавлена в розробці шельфів на Чорному й Азовському морі, - "Нафтогаз"