ua en ru

"Нафтогаз" планує залучити до управління "Укргазвидобування" західні компанії

НАК "Нафтогаз України" планує залучити до управління ПАТ "Укргазвидобування" західні компанії.

НАК "Нафтогаз України" планує залучити до управління ПАТ "Укргазвидобування" західні компанії. Про це сьогодні під час прес-конференції сказав голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вся власність "Укргазвидобування" залишиться у держави. Ми запрошуємо до управління компанії, які будуть операторами. Вони будуть управляти системою, ми для цього запрошуємо європейські, американські компанії до участі в управлінні. За цією бізнес-пропозицію найближчими двома тижнями буде проведено зустріч спільно з Європейською комісією, яка також бере участь в цьому процесі", - повідомив Коболєв.

При цьому він не назвав назви компаній, які виявили бажання виступити співоператорами "Укргазвидобування".

"З цими компаніями будуть проведені перемовини і це також є елементом стратегії перетворення української ГТС на європейську компанію", - зазначив Коболєв.

Нагадаємо, ПАТ "Укргазвидобування" - основна компанія з видобутку природного газу та газового конденсату в Україні, що входить до структури НАК "Нафтогаз України". У 2013 р. підприємствами компанії видобуто 15 млрд куб. м газу, що складає 75% видобутку в Україні. У складі компанії - два газодобувних управління, підприємство з буріння свердловин, управління з переробки газу та газового конденсату. Кредитний портфель ПАТ "Укргазвидобування" станом на 2 квітня становить близько 3 млрд грн.