ua en ru

"Нафтогаз" обмежив до технологічного мінімуму постачання газу 11 регіонах

НАК "Нафтогаз України" обмежив до технологічного мінімуму постачання газу 11 регіонах.

НАК "Нафтогаз України" обмежив до технологічного мінімуму постачання газу 11 регіонах. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Компанія "Нафтогаз України" направила телеграми керівникам областей, які мають найбільшу заборгованість за споживання природного газу (Вінницька, Житомирська, Запорізька, Львівська, Чернігівська, Черкаська, Херсонська, Сумська, Одеська, Волинська та Кіровоградська), і повідомила про те, що постачання природного газу превентивно обмежуються до технологічного мінімуму у зв'язку з порушенням умов договорів і накопиченням значної заборгованості за спожитий природний газ", - йдеться в повідомленні.

У компанії відзначили, що на сьогоднішній день заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий природний газ перед "Нафтогазом" становить близько 25,5 млрд грн.

Нагадаємо, "Нафтогаз" ще 5 лютого загрожував обмежити постачання газу підприємствам комунальної теплоенергетики в разі несплати боргу.

У компанії підкреслили, що борг ТКЕ перед "Нафтогазом" загрожує своєчасним розрахункам з "Газпромом".

У свою чергу,в.о. міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький пообіцяв, що "Нафтогаз" в найближчі місяці погасить борг за газ перед "Газпромом". Він уточнив, що мова йде не про реструктуризацію, а про погашення заборгованості.

Ставицький зазначив, що "Нафтогазу" необхідно перерахувати "Газпрому" близько 3,3 млрд дол.