ua en ru

"Нафтогаз" звинувачує "Газпром" у навмисному зриві газових домовленостей

НАК "Нафтогаз України" звинувачує російську компанію ВАТ "Газпром" у навмисному зриві газових домовленостей.

НАК "Нафтогаз України" звинувачує російську компанію ВАТ "Газпром" у навмисному зриві газових домовленостей. Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

"Відмова від механізмів одностороннього регулювання ціни був принциповою позицією української сторони протягом всього періоду переговорів. Таким чином, російська сторона свідомо запропонувала неприйнятний варіант врегулювання спору, тому НАК "Нафтогаз України" заявляє про навмисному зриві домовленостей з ВАТ "Газпром", - йдеться в повідомленні.

Також, як зазначили в "Нафтогазі", російська сторона відмовилася розглядати компромісний варіант, запропонований представниками Єврокомісії про середню ціну на постачання газу.

Сьогодні у Міненерговугілля заявили, що Україна вважає прийнятною для Росії ціну на газ 268,5 дол. за тис. куб. м.

Нагадаємо, вчора Президент Росії Володимир Путін доручив уряду РФ опрацювати варіант фіксації умов поставки газу в Україну на певний час. Перед тим Росія запропонувала Україні знижку на газ в 100 дол., встановивши кінцеву ціну 385 дол./тис. куб. м газу.

У той же час прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна відхилила запропоновану Росією знижку на газ в 100 дол., назвавши її "пасткою".