ua en ru

"Нафтогаз" обговорив з ЄБРР надання 200 млн долл. кредиту для модернізації газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород

"Нафтогаз" обговорив з ЄБРР надання 200 млн долл. кредиту для модернізації газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород
НАК "Нафтогаз України" обговорив з Європейським банком реконструкції та розвитку надання кредиту на суму 200 млн дол. для модернізації газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород.

НАК "Нафтогаз України" обговорив з Європейським банком реконструкції та розвитку надання кредиту на суму 200 млн дол. для модернізації газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород. Про це йшлося на зустрічі голови правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва з керуючим директором ЄБРР Ріккардо Пуліті, передає прес-служба НАК.

"Сторони обговорили надання кредиту, який буде спрямовано на модернізацію ключової частини газотранспортної системи України - західного ділянки газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород. Також були розглянуті варіанти подальшої співпраці, в тому числі питання надання Нафтогазу торгового фінансування для закупівлі природного газу для України", - йдеться в повідомленні.

Пуліті також висловив упевненість, що реформування енергетичного сектору допоможе залучити іноземних інвесторів і знизити ризики для європейських споживачів. "Немає ніяких сумнівів у тому, що газотранспортна система України є привабливою. Тим не менш, ця привабливість може бути загублена без запровадження необхідних реформ в Україні", - зазначив він.

У свою чергу Коболєв сказав: "Ми раді, що кредитний проект, який Україна обговорювала з ЄБРР з 2009 року, нарешті буде реалізований. Це фінансування допоможе зробити нашу ГТС ще надійніше і допоможе нашій країні зберегти бізнес по транзиту газу".

Наприкінці листопада Кабмін схвалив залучення 200 млн дол. кредиту від ЄБРР і 150 млн дол. від ЄІБ на модернізацію української ГТС.

Станом на 10 грудня на сайті ЄБРР значиться, що надання цього кредиту знаходиться в процесі "остаточного розгляду".

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що після зупинки реалізації проекту "Південний потік" у Росії немає іншого вибору, крім транспортування газу по українській газотранспортній системі.