ua en ru

Кабмін схвалив залучення 350 млн дол. кредиту ЄБРР та ЄІБ на модернізацію української ГТС

Кабінет міністрів схвалив залучення кредиту в загальній сумі на 350 млн дол. від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) для модернізації української газотранспортної системи (ГТС), зокрема української ділянки газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород.

Кабінет міністрів схвалив залучення кредиту в загальній сумі на 350 млн дол. від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) для модернізації української газотранспортної системи (ГТС), зокрема української ділянки газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород. Про це повідомив глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає "Апостроф".

При цьому Коболєв не уточнив, які саме роботи будуть проведені за залучені кошти. "Буде виконуватися весь комплекс робіт", - сказав він.

За словами глави "Нафтогазу", кредитні угоди планується підписати найближчим часом.

Згідно з проектом розпорядження про схвалення залучення коштів від ЄБРР буде залучено 200 млн дол. і від ЄІБ - 150 млн дол.

Зазначимо, країни-учасниці "Вишеградської четвірки" висловлювали зацікавленість у модернізації українських нафтопроводів і газопроводів.