ua en ru

"Нафтогаз", "Газпром" і RosUkrEnergo домовляються про ринок збуту газу, відсудженого RUE, - джерело

НАК "Нафтогаз Україна", ВАТ "Газпром" і RosUkrEnergo АG зараз домовляються про те, де RUE зможе продати відсуджений газ, пише «Комерсант Україна».
"Якщо цей обсяг буде експортуватися, це створить серйозну пробоїну у газовому балансі Україні. В результаті у Україні просто не вистачить природного газу, щоб нормально пройти осінньо-зимовий період", - говорить джерело видання в міністерстві.
Відзначимо, що станом на 17 листопада 2010 р. в підземних сховищах газу (ПСГ) України накопичено 24,4 млрд кубометрів газу.
Нагадаємо, вчора сторони підписали пакет угод щодо вирішення низки суттєвих питань взаємодії в газовій сфері.
Згідно з підписаними документами на виконання рішення Арбітражного інституту торговельної палати в м. Стокгольм (Швеція) "Нафтогаз Україна" зробить повернення 12,1 млрд куб. м природного газу Rosukrenergo АG.
У свою чергу Rosukrenergo АG погасить заборгованість перед Національною акціонерною компанією "Нафтогаз Україна" в сумі 1,7 млрд дол. і перед групою "Газпром" в сумі 810 млн дол.
Таким чином, підписання пакета угод дозволило сторонам повністю врегулювати відносини, пов'язані з поставками газу в 2008-2009 рр.