ua en ru

"Ми грали більше проти судді, ніж проти "Байєра", - Мірча Луческу

Після розгрому, який "Байєр" влаштував "Шахтарю" в Німеччині, головний тренер "гірників" Мірча Луческу скаржився на все - суддівство, свою команду і ставлення до неї з боку УЄФА.

Після розгрому, який "Байєр" влаштував "Шахтарю" в Німеччині, головний тренер "гірників" Мірча Луческу скаржився на все - суддівство, свою команду і ставлення до неї з боку УЄФА.

"Звичайно, це соромітний результат. А якщо все аналізувати так, як воно було насправді, то ми грали, мабуть, більше проти судді, ніж проти команди суперника. Давайте проаналізуємо. Спочатку фоли Донаті - це були п'ять порушень поспіль, які повинні були привести до другої жовтої картки і до видалення. Можемо говорити про рівний перший тайм за винятком того моменту, коли подачу з флангу замкнув Кісслінг. І ми мали хороший момент наприкінці тайму, коли Тейшейра, на жаль, не потрапив у створ воріт. Щойно почався другий тайм, як раптом ні з того ні з сього арбітр придумує пенальті. Дарійо гравця взагалі не чіпав, просто стояв на місці. Дивно, що такий суддя призначив пенальті. Але це не все. Був ще момент, коли після передачі Дугласа з флангу м'яч влучив Рольфесу в руку. Це однозначно пенальті. І після цього епізоду відразу ж пішла контратака суперника і чистий офсайд, з якого вони забили третій гол. Мені навіть складно було говорити про організацію гри зі своєю командою. Все розладналося. А якщо порівнювати пенальті, який нам не дали в домашньому матчі з МЮ, і сьогоднішній 11-метровий, то це, звичайно, велика-велика різниця. На жаль, простежується відсутність поваги до «Шахтаря». Напевно, потрібно задуматися куратору, який призначає арбітрів у Європі, панові Колліні. У двох поспіль наших матчах у Лізі чемпіонів, на жаль, результат зробили судді.

А якщо говорити про самий поєдинок, то, природно, «Байєр» грав в той футбол, який ми і припускали: намагався більше діяти на контратаках, але вони більшою мірою стали розвиватися після рахунку 2:0, коли ми вже розкрилися повністю. Що ж стосується перемоги, то вона, звичайно, заслужена. Тому єдине, що нам залишається, - бути незадоволеними суддівством і добре підготуватися до другої гри з «Байєром» вдома. Мені соромно за таке суддівство, але, якщо чесно, я очікував такого. Ще раз згадую арбітраж Ланнуа в Санкт-Петербурзі, коли ми грали з «Зенітом». Там він взагалі не дозволив нам наблизитися до воріт. Можливо, цей суддя завжди симпатизує господарям. Зараз ми потиснули один одному руки з Хююпія, і він сказав: «Так, напевно, так воно і є. Просто нам більше пощастило.

Індивідуальні помилки почалися тільки після пенальті. До цього не можу сказати, що вони були. Ми готувалися до другого тайму. Наша гра повинна була бути набагато більш атакуючою. На жаль, нервозність, яка з'явилася після забитого пенальті, призвела до багатьох помилок. Потім стали грати вже неправильно, що призвело ще й до контратак суперника. Але все це було вже після пенальті".