ua en ru

"Мотор Січ" у І кв. 2011 р. запустить підприємство з обслуговування ракетних двигунів у Дубно вартістю 5 млн доларів

ВАТ "Мотор Січ" (Запоріжжя), один з найбільших у СНД виробників авіадвигунів, має намір у першому кварталі 2011 р. запустити підприємство в Дубно з обслуговування ракетних двигунів на користь Міноборони Росії. Про це повідомив журналістів голова ради директорів підприємства народний депутат В'ячеслав Богуслаєв на виставці "Авіасвіт-21", передає кореспондент РБК-Україна. За його словами, інвестиції у проект склали 5 млн дол.

Підприємство обслуговуватиме і збиратиме "виріб 95" - ракетний двигун. Крім того, на майданчику в Дубно розміститься склад комплектуючих для запорізьких авіадвигунів для цивільних і військових вертольотів.

"Ми закінчили будівництво одного корпусу, сьогодні підписуються необхідні документи, дали тепло. Ще два корпуси ми взяли в оренду", - сказав В.Богуслаєв.

Як повідомлялося, ВАТ "Мотор січ" (Запоріжжя) перенесло на весну 2010 р. відкриття заводу з обслуговування двигунів у Дубно для авіаційних програм на користь Міноборони РФ. На підприємстві перенесення термінів пояснюють фінансовою кризою.

Раніше завод "Мотор січ" повідомляв, що в російський проект протягом чотирьох-п'яти років буде вкладено близько 80 млн дол.

ВАТ "Мотор січ" - один з найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Постачає продукцію до 106 країн. Половина експорту доводиться на російські підприємства.

Об'єм виробництва компанії на 2009 р. оцінюється в 530 млн дол.