ua en ru

"Мотор Січ" планує збільшити обсяги виробництва в 2010 р. на 15%, до 610 млн дол

ВАТ "Мотор Січ" має намір збільшити обсяги виробництва в 2010 р. в порівнянні з 2009 р. на 15%, до 610 млн дол. Про це повідомив журналістам голова ради директорів підприємства, народний депутат В'ячеслав Богуслаєв на виставці "Авіасвіт-21", передає кореспондент РБК-Україна. В.Богуслаєв нагадав, що в 2009 р. цей показник склав близько 530 млн дол.

За його словами, 35-37% в обсягах продажів компанії припадає на Росію, решта - на треті країни. Він відзначив, що підприємство лише перший рік працює після завершення першої хвилі фінансово-економічної кризи. Керівник компанії не виключив, що економіку чекає друга, потужніша, хвиля погіршення кон'юнктури. "Ми відчуваємо, що буде друга хвиля кризи. Ми до неї готуємося, створюємо резервні фонди", - сказав В.Богуслаєв.
Однією з проблем він бачить у витісненні українських виробників з російського ринку вертолітних двигунів. Він навів приклад силової установки Д-436, яка збирається спільно українськими і російськими підприємствами. При цьому в кооперації на Росію припадає третя частина, решта - на Україну. В той же час "Мотор Січ" пропонує російським партнерам спільно освоювати виробництво нової техніки, а не організовувати у себе випуск виробів, які до моменту їх повного освоєння на російських підприємствах вже застаріють.