ua en ru

Майже 1,2 млн переселенців зможуть отримати субсидію після скасування однієї з норм подання документів

Майже 1,2 млн переселенців зможуть отримати субсидію після скасування однієї з норм подання документів Фото: Віталій Мущинін

Відповідним рішенням Мінсоцполітики врегульовується питання для отримання субсидій майже для 1 млн 172 тисяч сімей внутрішньо переміщених осіб

Мінсоцполітики скасувало норму про об'явязкову подачу особового рахунку для отримання субсидії. Відповідно це відкриває можливість майже 1,2 млн переселенців отримати субсидію на сплату житлово-комунальних послуг. Про це в ході брифінгу в Києві заявив заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні людина, яка не є власником особового рахунку, але зареєстрована на відповідній площі, може звертатися за призначенням субсидії і їй будуть надаватися відповідні соціальні гарантії",- сказав Мущинін та додав, що відповідна норма стосуватиметься і громадян, які орендують житло.

Також він пояснив, що таким рішенням врегульовується питання для отримання субсидій майже для 1 млн 172 тисяч сімей внутрішньо переміщених осіб.

Разом з тим, за словами Мущиніна, відомство 23 вересня внесло ще ряд змін для спрощення отримання субсидій. Зокрема, скасовано необхідність проведення перевірки кількості осіб, що проживають в квартирі, а також відкривається можливість отримати субсидію окремим родинам, що проживають на одній житловій площі.

Також надана можливість призначення субсидії дитячим будинкам сімейного типу та прийомним сім'ям, враховуючи кількість дітей, які фактично проживають на житловій площі. Це стосується майже 900 дитячих будинків сімейного типу.

Разом з тим, мінсоцполітики встановило, що доходи від роботи у виборчих комісіях не враховуватимуться для призначення субсидії.

Також скасовано необхідність перегляду призначення субсидії, якщо заявник не надає нові документи та не вимагає такого перегляду.

Нагадаємо, раніше Мінсоцполітики повідомляло, що наразі на облік стали майже 1,5 млн переселенців.