ua en ru

"Метінвест" заявив про припинення постачань сировини на Авдіївський коксохім через пошкодження залізничного полотна

Група "Метінвест" заявила про припинення поставок сировини на Авдіївський коксохімічний завод через пошкодження залізничного полотна.

Група "Метінвест" заявила про припинення поставок сировини на Авдіївський коксохімічний завод через пошкодження залізничного полотна. Про це йдеться в повідомленні прес-служби групи.

"У суботу, 6 грудня, невідомими був здійснений підрив ділянки залізничної гілки "Красноармійськ - Гродівка". Таким чином, пошкоджені всі три шляхи постачання сировиною Авдіївського коксохімічного заводу (АКХЗ) групи "Метінвест". У жовтні і листопаді було порушено залізничне повідомлення з Авдіївки за напрямками на Ясинувата і Донецьк. На даний момент підприємство не має можливості поповнювати запаси вугілля", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначають, що у двох вуглепідготовчий цехах заводу залишилося близько 50 тис. тонн сировини. Такого обсягу, при мінімальній витраті, заводу вистачить на 5 діб роботи.

"Зниження обсягу виробництва призводить до браку коксового газу, який необхідний для підтримки коксових батарей у працездатному стані. Газ використовується для нагрівання водогрійних котлів заводської ТЕЦ, яка подає гарячу воду і опалення в 35-тисячну Авдіївку", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, в результаті масованого артилерійського обстрілу в суботу, 8 листопада, були пошкоджені всі три високовольтних введення, що живлять Авдіївський коксохімічний завод.