ua en ru

"Метінвест" інвестує 20 млн дол. в українські проекти Black Iron з можливим збільшенням інвестицій до 536 млн дол

Компанія Metinvest B.V. повідомляє про досягнення домовленості з Black Iron Inc. про здійснення інвестицій в Black Iron (Cyprus) Ltd, яка є дочірньою компанією Black Iron. 

Компанія Metinvest B.V. повідомляє про досягнення домовленості з Black Iron Inc. про здійснення інвестицій в Black Iron (Cyprus) Ltd, яка є дочірньою компанією Black Iron. Про це повідомляє прес-служба "Метінвесту".

Операція припускає можливість для "Метінвесту" стати одним з найбільших інвесторів проектів Black Iron по розвитку Шимановського і Зеленовського родовищ, розташованих в м. Кривий Ріг.

Реалізація домовленості між "Метінвестом" і Black Iron вимагає від "Метінвесту" первинних інвестицій в BKI Cyprus у розмірі 20 млн дол. для фінансування проектів, з можливим збільшенням в процесі будівництва до 536 млн дол.

Читайте також: Fitch підтвердило рейтинг "Метінвесту" на рівні B, прогноз "стабільний"

Black Iron - канадська компанія по розвідці і розробці залізорудних родовищ, що здійснює розробку приналежних їй на 100% Шимановського родовища, розташованого в Кривому Розі (Україна). У листопаді 2012 року компанія завершила ТЕО проекту розробки Шимановського родовища. Згідно ТЕО, планована річна потужність підприємства - 9,2 млн тонн концентрату із змістом заліза 68%, оцінні інвестиції в проект складають 1,1 млрд дол.

"Метінвест" - вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Основними акціонерами Metinvest BV є група СКМ (71,25% акцій), що належить Рінату Ахметову (на фото), "Смарт-холдинг" (23,75% акцій) Вадима Новинського і Clarendale Limited (5% акцій) Володимира Бойка, гендиректора Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча. Чистий прибуток Metinvest B.V. за підсумками 2012 р. скоротився на 77%, склавши 435 млн дол