ua en ru

Fitch підтвердило рейтинг "Метінвесту" на рівні B, прогноз "стабільний"

Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг Metinvest BV в іноземній валюті на рівні B, прогноз "стабільний". Про це повідомляє прес-служба агентства.

Пріоритетний незабезпечений рейтинг компанії євробондів з погашенням в 2015 р. і 2018 р. також був підтверджений на рівні B/RR4.

"Рейтинги як і раніше підтримуються позицією "Метінвесту" як провідного інтегрованого виробника сталі і залізної руди з низькою вартістю в Україні. Fitch відзначає, що 2012 фінансовий рік став складним роком для світових виробників сталі, зі зниженням маржі EBITDA "Метінвесту" до 15,2%, проти 26,4% у 2011 р. Незважаючи на волатильність попиту і сильний тиск на ціни сировинних товарів, компанії вдалося зберегти стабільний фінансовий профіль. У середньостроковій перспективі очікується, що кредитні метрики Metinvest залишаться у відповідності з присвоеннымb рейтингами", - йдеться в повідомленні.

"Метінвест" - вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Основними акціонерами Metinvest B.V. є група СКМ (71,25% акцій), що належить Ринату Ахметову, "Смарт-холдинг" (23,75% акцій) Вадима Новинського і Clarendale Limited (5% акцій) Володимира Бойка, гендиректора Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча. Чистий прибуток Metinvest B.V. за підсумками 2012 р. скоротився на 77%, склавши 435 млн дол.

Читайте також: EBITDA "Метінвесту" в I кварталі 2013 р. знизилася на 14% - до 460 млн дол., - попередні дані