ua en ru

"Металіст" і "Шахтар" розгромили своїх суперників

У рамках п'ятого туру українського чемпіонату донецький "Шахтар" влаштував "прочухана" "Таврії", обігравши її на виїзді 4:0. Харківський "Металіст" розгромив вдома "Волинь" 4:0. Львівські "Карпати" і "Зоря" забити один одному не змогли. А "Ворскла" мінімально обіграла "Іллічівець" 1:0.

У рамках п'ятого туру українського чемпіонату донецький "Шахтар" влаштував "прочухана" "Таврії", обігравши її на виїзді 4:0. Харківський "Металіст" розгромив вдома "Волинь" 4:0. Львівські "Карпати" і "Зоря" забити один одному не змогли. А "Ворскла" мінімально обіграла "Іллічівець" 1:0.

Таврія - Шахтар 0:4
Голи
: Фред, 9, Луїс Адріано, 47, 54, Даценко (у свої ворота), 48

Інтрига в матчі вмерла на 9 хвилині, коли вдало на добиванні зіграв Фред. Саме тоді стало зрозуміло, що очікувати на камбек проти "Шахтаря" від команди, яка в цьому сезоні ще очків не набирала, марна справа.

В другому таймі ж сімферопольці посипались остаточно і протягом декількох хвилин пропустили ще тричі.

Коли не вистачає майстерності, потрібно боротися від початку й до кінця, не опускаючи рук. А від "Таврії" боротьби в цьому матчі ми так і недочекалися, тому не відомо за рахунок чого кримчани збираються прогресувати та набирати очки.

Ворскла - Іллічівець 1:0
Гол
: Громов, 80

Особливих змін у стартових складах жоден з наставників не провів. Тому ніяких сюрпризів добре знайомі суперники не могли запропонувати один одному. Як наслідок, темп зустрічі був достатньо низький, що позначилось на кількості гострих моментів. І хоча володіння м'ячем було приблизно рівним, до перерви значно ближчими до голу перебували гості. У складі «Іллічівця» добре нагнітали обстановку на підходах до штрафного майданчику опонента Давід Таргамадзе та Торніке Окріашвілі. Вдало надавали підтримку партнерам на чужій половині поля крайні захисники. Саме вони і створили найбільш пам'ятні епізоди. Артем Путівцев пробив трохи вище поперечини, а простріл Богдана Бутка ледь не завершився автоголом Євгенія Ткачука - врятувала Дмитра Непогодова лише стійка.

Василь Сачко не погодився із таким сценарієм, і його заміни мали вирішальне значення. Іван Кривошеєнко помітно додав атакувальної активності своїм одноклубникам, плідно роздаючи передачі на партнерів, а також самотужки загрожуючи воротам маріупольців. Вагоме слово сказав і Артем Громов. Він зумів завершити швидку комбінацію, у чому майстерним пасом з лівого флангу допоміг Павло Ребенок. Зіграти після цього на випередження було не складно - Рустам Худжамов зарадити гна останньому рубежі був не в силах. Останні хвилини пройшли за територіальної переваги гостей, однак ближче до ще одного голу були полтавчани. Зокрема, той же Громов. Втім, мінімальний рахунок цілком влаштував «Ворсклу» та її прихильників, адже гра у цілому була рівною.

Карпати - Зоря 0:0

Цікаво, що суперники активно розпочали цей поєдинок, але згодом темп гри впав. "Зоря" намагалася заволодіти ініціативою у матчі, незважаючи на те, що саме вони були гостями. Варто зазначити, що у першій половині зустрічі луганці діяли більш небезпечно, однак "зелено-білі" відповідали не менш гострими моментами біля воріт Постранського.

Кілька нагод, аби відкрити рахунок, змарнував Олександр Гладкий. "Зоря" також не змогла реалізувати те, що створювала у карному майданчику господарів. Тож підсумковий рахунок 0:0, мабуть, справедливий результат, який мав би влаштувати обидві команди. Цікаво, що "Карпати" досі не можуть забити гол на власному полі, що також психологічно тисне не гравців команди. Загалом же, гру за 5 бальною шкалою можна оцінити на 3 з плюсом, адже були моменти та боротьба, але бракувало швидкості та голів.

Металіст - Волинь 4:0
Голи
: Девіч, 26, Дієго Соуза, 28, Девіч, 66, Бланко, 90+4

Підопічні Мирона Маркевича, мабуть, провели свій найяскравіший матч у новому сезоні. Незважаючи на те, що харків'янам довелося діяти у меншості більше, ніж 45 хвилин, "Металіст" продемонстрував суперфутбол та потішив вболівальників 4 забитими голами. Відкрити рахунок у матчі вдалося на 27 хвилині. Девіч бездоганно виконав штрафний удар. За мить Соуза подвоїв перевагу господарів, пробивши прямо у нижній кут із стандарту. Після такого холодного душу гравці "Волині" не швидко оговталися, тож продовжували відбивати штурм "Металіста".

Вже перед перервою глядачі стали свідками неприємної ситуації між Девічем та Сосою, коли аргентинець свідомо штовхнув форварда команди. Однак пізніше все налагодилося, хоч причини цієї суперечки так і залишилися невідомими.

У другому таймі господарі вже у меншості забили ще два голи, довівши рахунок до розгромного. Девіч оформив дубль, а жирну крапку у матчі поставив Бланко, який знову відзначився голом-красенем. Тож у підсумку цілком заслужена розгромна перемога господарів 4:0, яка просто декласувала гостів із Луцька.

Нагадаємо, що п'ятий тур чемпіонату України розпочався нічиєю "Метуллурга" із Запоріжжя з "Севастополем".

Використані матеріали телеканалу 24