ua en ru

«Майстер брок»: Золотовалютні резерви України відзначили розширення

Золотовалютні резерви України збільшилися до 18 млрд доларів США, при цьому всі міжнародні фінансові організації повідомили про виконання своїх обіцянок перед українською державою. Про це заявив в ході свого виступу в парламенті прем'єр-міністр країни Арсеній Яценюк.

«Рівень золотовалютних резервів вже досяг позначки 18 млрд дол. - повідомив прем'єр. - Міжнародні фінансові організації зробили все, що пообіцяли. Серед них МВФ і Світовий банк, а також Європейський інвестиційний банк».

Тим часом, у відношенні приватних інвесторів, за словами Яценюка, «існує проблема»: «У цих складних для країни умовах, коли на її кордонах розосередилася 40-тисячна російська армія, коли всередині самої держави діють терористи, м'яко кажучи, досить складно залучати нових інвесторів і утримувати існуючих. Складно переконати їх у тому, що в поточній ситуації Україна є надійним місцем для інвестицій. Але уряду все ж якось це вдається», - підкреслив глава уряду.

Як раніше повідомляв УНІАН, за оцінками на початок травня, рівень золотовалютних резервів Національного банку України розширився до 17,3 млрд дол. з ранніх 14,226 млрд дол. після отримання країною першого кредитного траншу від Міжнародного валютного фонду в розмірі 3,2 млрд дол.

За матеріалами компанії «Майстер брок»