ua en ru

«Майстер брок»: МВФ надасть Україні фінансову підтримку у 2014-2016 рр.

Країни, що входять до складу «Великої сімки», серед яких Великобританія, Німеччина, а також Італія, Сполучені Штати Америки, Канада, Японія та Франція раніше заявили про те, що обіцяють надати допомогу Україні в розмірі 18 млрд доларів США в якості фінансової підтримки. Про це повідомляється в комюніке лідерів країн G7, який був прийнятий на запланованій зустрічі в Брюсселі (Бельгія), яка відбулася 4 червня.

«Ми вітаємо рішення, прийняте Міжнародним валютним фондом, згідно з яким кредитор повідомив про намір затвердити програму у розмірі 17 млрд доларів США допомоги Україні, яка стане міцною основою для іншої не тільки двостороннім, але багатосторонньої фінансової допомоги і позик, в числі яких близько 18 млрд доларів США, які передбачені на сьогоднішній день і будуть надані країнами G7. Ми вітаємо намітилося виділення макроекономічної підтримки, так необхідної Україні», - наголошується в офіційній заяві.

Нагадаємо, протягом квітня Міжнародний валютний фонд прогнозував, що Україна, по всій видимості, буде в змозі залучити протягом 2014-2016 років додаткову підтримку в розмірі 15 млрд доларів США, на додаток до раніше наданої міжнародної фінансової допомоги. Таке стане можливим завдяки реалізації ефективної програми співпраці з міжнародним кредитором МВФ, що передбачає виділення країні кредиту близько 17 млрд доларів США.

За матеріалами компанії «Майстер брок»