ua en ru

Малайзія відкликає свого посла з КНДР

Малайзія відкликає свого посла з КНДР Фото: Малайзія вживає дипломатичних заходів у зв'язку із вбивством брата лідера КНДР

Також МЗС викликав посла КНДР в Малайзії для дачі пояснень

МЗС Малайзії відкликало на час свого посла з Пхеньяну для "проведення консультацій". Про це свідчить повідомлення, опубліковане на сайті малайзійського зовнішньополітичного відомства.

Крім цього, МЗС Малайзії викликав посла КНДР в цій країні. Таке рішення у відомстві пояснили необхідністю вимагати у представника північнокорейського дипмісії "пояснень про звинувачення (щодо уряду Малайзії), які він виголосив під час своєї прес-конференції 17 лютого".

"Уряд Малайзії дуже серйозно ставиться до будь-яких спроб необгрунтовано заплямувати свою репутацію", - повідомили в прес-службі.

Як нагадали в МЗС, в цей день посол Північної Кореї "натякав на те, що малайзійські влади "щось приховують" в розслідуванні смерті брата Кім Чен Ина-Кім Чен Нама, а також "знаходяться (з цього приводу) в таємній змові з зовнішніми силами".

"Міністерство наголошує, що оскільки смерть сталася при загадкових обставинах на території Малайзії відповідальність малайзійського уряду полягає в тому, щоб провести розслідування і визначити причину смерті", - підкреслили представники МЗС.

Також у відомстві повідомили, що після завершення розслідування, тіло загиблого буде передано близьким.

"Посольство Північної Кореї було в курсі всіх подій, пов'язаних з цим розслідуванням", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в мережі з'явилося відео вбивства брата лідера КНДР Кім Чен Ина.