ua en ru

"Львіввугілля" отримає 90 млн грн на закупівлю обладнання для переоснащення лав шахт

Держпідприємство "Львіввугілля" отримає близько 90 млн грн на закупівлю обладнання для переоснащення лав шахт. Про це повідомив перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації (ОДА) Богдан Матолич за результатами зустрічі з новопризначеним віце-прем'єр-міністром України Юрієм Бойком із генеральними директорами шахт України. За словами Матолича, під час зустрічі Бойко відзначив, що останнім часом змінилася структура вимог шахтарів, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

"Якщо вони колись говорили в основному про зарплату, то зараз на передній план поставили питання про оснащення лав шахт. Це досить проблематичний питання, так як необхідно практично кожну лаву оснастити дорогим обладнанням, вартість якого становить понад 200 млн грн. Я почув відповідь , що до нового року ДП "Львіввугілля" отримає близько 90 млн грн на закупівлю такого обладнання. На сьогоднішній день представники вже на заводах і на днях мають надійти кошти. Тож сподіваємося, що новий 2013 р. почнеться з переоснащення таких лав", - зазначив Матолич.

Також перший заступник голови Львівської ОДА додав, що "Львіввугілля" поніс великі збитки у зв'язку з тим, що в його складі є дві шахти, які сьогодні вугілля не добувають. "Це шахти" Зарічна "та" Візейська ", які перебувають у стані ліквідації. Керівництво Міненерговугілля України пообіцяло, що вони будуть переведені в окрему структуру під назвою "Углереструктурізація". Ця структура має певні кошти, закладені у державному бюджеті на 2013 рік і за рахунок цих коштів вони будуть реструктуризуватися в 2013 році", - сказав Матолич.

Читайте також: "Львіввугілля" закупить машини та устаткування для добувної промисловості на 97,4 млн грн