ua en ru

"Лукойл" увійде в нові міжнародні проекти в США і Південно-Східній Азії

"Лукойл" обговорює низку пропозицій щодо придбання нових добувних активів за кордоном, яке може відбутися вже до кінця 2011 року. Про це повідомив журналістам в кулуарах міжнародного інвестиційного форуму "Сочі-2011" президент компанії Вагіт Алекперов, передає інформагентство "Прайм".
"Ми зацікавлені в придбанні активів upstream (видобуток вуглеводнів. - РБК daily) в США, В'єтнамі, Південно-Східній Азії. Компанія зацікавлена в придбанні активів у тому числі в геологорозвідці", - заявив глава "Лукойла".
У першому кварталі компанія створила резерв для фінансування угод з придбання активів у розмірі 1,8 млрд дол. Керівництво компанії обіцяло назвати актив, що придбає, у вересні, проте поки цього не зробило.
Активний розвиток міжнародного сегмента повинен не тільки зупинити падаючий видобуток компанії, яка за підсумками півріччя скоротився на 4,4%, але і допомогти в перспективі істотно збільшити її обсяги. Як заявив Вагіт Алекперов в Сочі телеканалу Russia Today, компанія планує за десять років збільшити обсяги видобутку вуглеводнів на 20-30%.