ua en ru

"Лукойл" розраховує зупинити падіння видобутку нафти в 2012 р

НК "Лукойл" розраховує зупинити падіння видобутку нафти в 2012 р., а з 2013 р. забезпечити її зростання. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в м. Москві віце-президент компанії Леонід Федун, додавши, що зниження показника за I півріччя 2011 р. на 4,4% сталося вперше за весь час існування компанії.
За словами Федуна, падіння в основному сталося у зв'язку із зменшенням видобутку дочірнім підприємством "Лукойлу" ТОВ "Нар'янмарнєфтєгаз", оскільки там була неправильно вироблена оцінка запасів нафти.
В даний час пік падіння вже пройден і почався процес стабілізації, пояснив віце-президент "Лукойлу". Як відзначив Федун, сьогодні відбулася "жорстка розмова" президента "Лукойлу" Вагіта Алекперова з представниками керівництва видобувного блоку, в ході якого глава компанії виразив невдоволення їх роботою і зажадав розробити програму по стабілізації видобутку вуглеводнів. За словами віце-президента "Лукойлу", вона буде сформульована до кінця 2011 р. і включить заходи, направлені на стабілізацію видобутку нафти в 2012 р. і початок її зростання з 2013 р. на тривалу перспективу. Як підкреслив Федун, компанія розраховує на десятирічний термін.
Нагадаємо, в 2010 р. компанія видобула понад 96 млн т нафти і 18,5 млрд куб. м товарного газу.
"Лукойл" - одна з найбільших незалежних нафтових компаній в РФ. Статутний капітал "Лукойлу" складає 21 млн 264 тис. 81 руб. 37,5 коп. і роздільний на 850 млн 563 тис. 255 звичайних акцій. Зараз глава компанії Вагіт Алекпєров є найбільшим акціонером "Лукойлу" (20,6%), 9,27% належить віце-президентові компанії Леоніду Федуну.