ua en ru

"Ліверпуль" піднявся на англійську вершину, а "Наполі" програв у Пармі

На європейських стадіонах відбулися матчі чергових турів футбольних топ-чемпіонатів континенту. Поєдинки відбулися 6 квітня.

На європейських стадіонах відбулися матчі чергових турів футбольних топ-чемпіонатів континенту. Поєдинки відбулися 6 квітня.

Англія

"Ліверпуль" повернувся на перше місце, обігравши в Лондоні "Вест Хем". У червоних двічі реалізував пенальті Джераррд. А у "молотобійців" відзначився голом Демель після подачі кутового.

У ще одному ліверпульско-лондонському протистоянні перемогу здобув "Евертону", який розгромив вдома "Арсенал". Рахунок відкрив Нейсміт, добивши м'яч після удару Лукаки. Другий гол забив вже сам Ромел - він отримав м'яч, змістився в штрафну і точно пробив. А третій гол забив Міральяс, забивши м'яч після не кращої гри Щесни на виході.

"Ліверпуль" з 74 очками в 33 матчах посідає перше місце. 72 очки у "Челсі". На два матчі менше провів "Ман. Сіті" і заробив 70 очок, що вистачило для третього місця. А на четверте місце остаточно опав "Арсенал".

Італія

"Рома", яка йде на другому місці, і мало що їй може перешкодити виграти срібло, вирушила в гості до "Кальярі" і впевнено там перемогла. Хет-трик на рахунку у Дестро. Спочатку він замкнув простріл від Жервинью. Потім Маттіа реалізував вихід один на один. А третій гол був забитий після флангової передачі. Незадовго до кінця матчу Пінілья заробив для "Катаньї" пенальті, який він сам і реалізував.

Така вже ситуація в чемпіонаті Італії, що команди, які займають перші три місця мають розриви практично в 10 очок і можуть спокійно дозволяти собі програвати. Як це зробив "Наполі", який увіз поразку від "Парми". Єдиний м'яч забив Пароло, переправивши м'яч у ворота після пасу Кассані.

У лідера чемпіонату "Ювентуса" 81 бала. У "Роми" - 76 очок. І "Наполі" набрав вже 64 пункту.