ua en ru

"Лабораторія Касперського" закликає правоохоронні органи України притягнути її до розслідування атаки на сервер ЦВК

"Лабораторія Касперського" закликає правоохоронні органи України притягнути її до розслідування атаки на сервер Центральної виборчої комісії.

"Лабораторія Касперського" закликає правоохоронні органи України притягнути її до розслідування атаки на сервер Центральної виборчої комісії. Про це РБК-Україна повідомила прес-служба лабораторії.

"Звинувачення на адресу захисного рішення "Лабораторії Касперського", що нібито не спрацював, в даний час виглядають безпідставними, оскільки на нашу адресу українськими відомствами досі так і не було представлено зразка відповідної шкідливої програми. При цьому, за заявами хакерів, атака на ЦВК України була здійснена через використання 0-day уразливості в Cisco ASA - що в принципі не може бути попереджено антивірусним рішенням, встановленим у ЦВК. "Лабораторія Касперського" планує звернутися до відповідних українських структур з пропозицією залучити нас до розслідування даного інциденту, і ми готові надати всю можливу допомогу", - сказав керуючий директор "Лабораторії Касперського" в Україні, Молдові, Білорусі, Румунії і Болгарії Олександр Савушкін.