ua en ru

"Курорти Північного Кавказу" і англо-німецький Astor Dress & Sommer Consortium підписали протокол про співпрацю

ВАТ "Курорти Північного Кавказу" (КПК) і англо-німецький консорціум "Астор Кепітал енд Дресс енд Соммер" (Astor Dress & Sommer Consortium ) підписали протокол про наміри відносно співпраці в області інвестицій. Як наголошується в повідомленні КПК, сторони мають намір розвивати співпрацю з реалізації проектів будівництва гірськолижного курорту "Лагонакі", розташованого на території Апшеронського району Краснодарського краю і Майкопського району Республіки Адигея і гірськолижного курорту "Мамісон", розташованого на території Алагирського і Ірафського районів Республіки Північна Осетія-Аланія.
Для координації взаємодії і опрацьовування механізму спільної участі в проекті сторони створюють робочі групи. Фінансові і організаційні питання реалізації проектів будуть визначені окремими угодами.
Окремим пунктом в документі позначений намір сторін розвивати проект туристичного кластера відповідно до кращих міжнародних стандартів, намагаючмсь мінімізувати і збалансувати зовнішнє втручання в навколишнє середовище і біорізноманітність. Зважаючи на унікальну природну і культурну спадщину Північнокавказьких гір, сторони зобов'язалися цілком інтегрувати цей принцип в концепцію, впровадження і управління проектом, говориться в повідомленні.
Консорціум об'єднує два ресурси - фінансові можливості "Астор Кепітал Груп" та інженерно-технічні можливості "Дресс енд Соммер", повідомив журналістам президент консорціуму Михайло Лубенець. "Ми на самому початковому етапі вивчення проекту Північнокавказького туристичного кластера, але вже видимий його величезний потенціал, і сподіваємося незабаром вийти на такий же рівень взаємодії, який вже досягнутий між ВАТ "Курорти Північного Кавказу" і французькою корпорацією Caisse des Depots et Consignations", - сказав Лубенець.
Astor Dress & Sommer Consortium є провідним англо-німецьким холдингом, що працює в області інфраструктурних проектів, будівництва гірськолижних курортів, а також комплексного управління проектами.
ВАТ "Курорти Північного Кавказу" створено в грудні 2010 р. 98% акцій належить РФ, ще 2% поділили між собою "Внешекономбанк" і "Сбербанк Росії". КПК керує будівництвом гірськолижних курортів в п'яти регіонах: Лагонак в Адигеї, Ельбрус-Безенгі в Кабардино-Балкарії, Архиз в Карачаєво-Черкесії, Мамісон в Північній Осетії і Матлас в Дагестані. Загальна площа курортів - 4 тис. га, а обсяг інвестицій - 451,44 млрд руб. (близько 15 млрд дол.), з них 60 млрд крб. виділив бюджет РФ як внесок у статутний капітал КПК.