ua en ru

"Кримський титан" повністю погасив заборгованість перед ФДМУ в сумі 151,5 млн грн

ПрАТ "Кримський титан" у повному обсязі погасив заборгованість з орендної плати перед Фондом державного майна України (ФДМУ) в сумі 151,5 млн грн. П

ПрАТ "Кримський титан" у повному обсязі погасив заборгованість з орендної плати перед Фондом державного майна України (ФДМУ) в сумі 151,5 млн грн. Про це повідомляє прес-служба відомства.

За даними ФДМУ, упродовж лютого 2012 р. - січня 2014 р. до державного бюджету України від ПрАТ "Кримський титан" за договорами оренди цілісних майнових комплексів ДП "Іршанський державний гірничо-збагачувальний комбінат" та ДП "Вільногірський державний гірничо-металургійний комбінат" було додатково перераховано 151,5 млн грн.

"Це орендна плата за минулі періоди, яку орендар сплатив відповідно до мирових угод між ним та ФДМУ, підписаних 24 січня 2012 р. Таким чином, заборгованість з орендної плати орендарем погашена у повному обсязі", - пояснюють у ФДМУ.

Зазначимо, 24 січня 2012 р. між ФДМУ і "Кримським титаном" на виконання розпорядження Кабінету міністрів України від 5 грудня 2011 р. № 1323-р "Деякі питання Іршанського гірничо-збагачувального і Вільногірського гірничо-металургійного комбінатів" були укладені мирові угоди.

Цими угодами, зокрема, було вирішено питання стягнення з орендаря боргу за користування ЦМК Іршанського та Вільногірського комбінатів після закінчення терміну дії договорів оренди. Сплата боргу орендарем за користування цілісними майновими комплексами здійснювалася рівними частинами протягом двох років.