ua en ru

"Краснодонвугілля" за 6 міс. 2010 р. збільшило інвестиції в свій розвиток на 52% - до 391 млн грн

Вугледобувна компанія "Краснодонвугілля" в січні-червні 2010 р. планово направила на підтримку і модернізацію виробничих потужностей, придбання техніки і устаткування, реалізацію проектів в області охорони праці, промислової безпеки і екології, а також на інші інвестиційні цілі 390,9 млн грн. Це на 134,2 млн грн або на 52,3% більше в порівнянні з відповідним періодом 2009 р., повідомляє сьогодні прес-служба підприємства.

Зокрема, в першому півріччі 2010 р. на "Краснодонвугіллі" введено в експлуатацію шість нових вугільних лав замість відпрацьованих ресурс очисних забоїв. В цілому в підготовку нових лав інвестовано 241,7 млн грн.

На оснащення прохідницьких забоїв в січні-червні цього року направлено 74,8 млн грн. Серед великих придбань компанії - чотири породонавантажувальні машини і три прохідницькі комбайни.

На реалізацію заходів, пов'язаних із забезпеченням необхідного рівня промислової безпеки підземних робіт, в т.ч. в рамках капітального будівництва, стаціонарів, дегазаційних проектів, "Краснодонвугілля" в першому півріччі поточного року направлено понад 46 млн грн.

В цілому в 2010 р. в розвиток "Краснодонвугілля" планується інвестувати 699,9 млн грн, повідомив генеральний директор підприємства Олександр Потапенко.

ВАТ "Краснодонвугілля" є однією з найбільших вугільних компаній України з видобування і збагачення коксівного вугілля марок "Ж" і "К". До складу "Краснодонвугілля" входять вугледобувні шахти і підрозділи, збагачувальні фабрики, а також сервісні підрозділи. Більше 99% акцій ВАТ "Краснодонвугілля" належать ВАТ "Авдіївський коксохімічний завод".