ua en ru

"Краснодонвугілля" планує скоротити викиди парникових газів на 3 млн т CO2 до 2013 р

Вугледобувна компанія "Краснодонвугілля" підписала контракт з компанією Global Carbon на розробку і супровід проекту сумісного здійснення з подальшим продажем скорочень викидів. Скорочення викидів парникових газів тільки за цим проектом складе близько 700 тис. т в еквіваленті СО2 до 2013 р. Загальний обсяг скорочення викидів в рамках використання компанією механізмів Кіотського протоколу - до 3 млн т CO2 еквівалента до 2013 р. Кошти від їх реалізації будуть направлені на підвищення ефективності системи дегазації і безпеки видобутку вугілля, повідомляє прес-служба компанії.

Проект здійснюється на основі утилізації метану в котельній і газоутилізаційній установці однієї з шахт компанії "Краснодонвугілля", з подальшим продажем скорочень викидів парникових газів західним компаніям. Відповідно до контракту, Global Carbon забезпечить для "Краснодонвугілля" розробку проектно-технічної документації, реєстрацію скорочень викидів, що генеруються на шахті, постачання, а також продажі скорочень викидів. Очікується, що скорочення викидів парникових газів в рамках цього проекту можуть досягти 700 тис. т в еквіваленті СО2 до 2013 р.

Використання механізмів Кіотського протоколу дозволить компанії "Краснодонвугілля" залучити додаткові кошти на підвищення ефективності системи дегазації і безпеки видобутку вугілля. Кошти планується залучити за рахунок реалізації одиниць скорочення викидів. В рамках використання механізмів Кіотського протоколу компанія "Краснодонвугілля" співробітничає з Green Gas International, ING Bank, компанією "Еко-Альянс", Global Carbon. Загальний обсяг скорочень викидів від реалізації всіх проектів із застосуванням механізмів Кіотського протоколу - близько 3 млн т CO2 (еквівалент) до 2013 р.

Global Carbon BV - міжнародна компанія з відділеннями в Голландії, Болгарії, Україні і в Росії, що надає консультаційні послуги на міжнародному ринку торгівлі скороченнями викидів в рамках Кіотського протоколу.

Відкрите акціонерне товариство "Краснодонвугілля" є однією з найбільших вугільних компаній України з видобування і збагачення коксівного вугілля марок "Ж" і "К". До складу "Краснодонвугілля" входять вугледобувні шахти і підрозділи, збагачувальні фабрики, а також сервісні підрозділи.

Більше 99% акцій ВАТ "Краснодонвугілля" належать ВАТ "Авдєєвський коксохімічний завод".