ua en ru

"Стирол" обіцяє додаткову компенсацію постраждалим під час аварії в Горлівці

Засновник і глава наглядової ради Group DF Дмитро Фірташ висловив глибокі співчуття сім'ям загиблих і постраждалих в результаті аварії на "Концерні Стирол" у Горлівці. Про це йдеться в прес-релізі OSTCHEM.

"Ми вже розробляємо плани з компенсацій, які наше підприємство виплатить постраждалим та їх сім'ям на додаток до державних виплат. Надавши гідну компенсацію, ми хоча б таким чином допоможемо людям, які опинилися разом з нами в цій трагічній ситуації", - заявив Фірташ.

"Стирол" виділить 5 млн грн в якості допомоги сім'ям п'яти співробітників підприємства, загиблим під час аварії. Компенсація буде перерахована протягом одного тижня. Підприємство також візьме на себе виплату всіх пов'язаних з цією компенсацією податків.

Крім цього, "Стирол" у повному обсязі оплатить лікування і реабілітацію всіх постраждалих співробітників, а також надасть їм матеріальну допомогу. Розмір цієї допомоги буде визначати спеціально створена на підприємстві комісія, яка враховуватиме як медичні показання, так і соціальне становище співробітників. Підприємство також виділить кошти на оплату навчання дітей постраждалих працівників у професійних та вищих навчальних закладах.

Фірташ також зазначив, що досягнутий істотний прогрес у розслідуванні причин аварії, але утримався від оголошення подробиць до того, як стануть відомі результати роботи офіційної комісії. На даний момент керівництво "Стиролу" щільно співпрацює з правоохоронними органами над розслідуванням аварії та надає їм всю необхідну інформацію.

Нагадаємо, на підприємстві "Концерн Стірол" в Горлівці стався викид аміаку.

Концерн "Стирол" - один з найбільших вітчизняних виробників хімічної продукції. Ostchem - керуюча компанія, яка координує стратегію шести підприємств азотної хімії, що належать Group DF Дмитра Фірташа, чотири з яких розташовані в Україні: концерн "Стирол", "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот", черкаський "Азот", "Рівнеазот". ПАТ "Концерн Стирол" (м. Горлівка, Донецької обл.) підконтрольний Group DF Дмитра Фірташа.