ua en ru

"Концерн Хлібпром" розмістить на "Українській біржі" облігації серії E і F на 100 млн грн

ПАТ "Концерн Хлібпром" розмістить на "Українській біржі" облігації серії E і F на 100 млн грн. Про це в ході прес-конференції заявив генеральний директор інвестиційної компанії Concorde Capital Ігор Мазепа, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, облігації серії Е будуть випущені 1 березня 2011 р. на суму 50 млн грн. Номінальна вартість облігацій складе 1 тис. грн. Відсоток купону який виплачуватимется щоквартально складе 17,5%, орієнтована доходність до оферти - 16-17%, спреди до кривої ОВДП складуть приблизно 800 базових пунктів. Перша оферта відбудеться 28 лютого 2012 р. Періодичність оферти складе 1 рік. Термін погашення локальних облігацій 23 лютого 2016 р.

Андеррайтером випуску облігацій які будуть розміщені на "Українській біржі" є Concorde Capital.

Облігації серії F будуть випущені 1 чеврня 2011 р. на суму 50 млн грн. Номінальна вартість облігацій складе 1 тис. грн. Відсоток купону який виплачуватимется щоквартально складе 18,5%. Орієнтована доходність до оферти - 16,5-17,5%. Спреди до кривої ОВДП складуть близько 750 базових пунктів. Перша оферта відбудется 28 листопдаа 2012 р. Періодичність оферти - 1,5 роки. Погашення локальних облігацій планується на 24 травня 2017 р.

І.Мазепа також додав, що ці акції також будуть розміщені на "Українській біржі": "Хоча у нас рейнж стоїть від 16% до 17%, але ми вже маємо цілу низку заявок, які вочевидь будуть суттєво нижчі 16% дохідності".

За словами генерального директора ПАТ "Концерн Хлібпром" Романа Хруща, компанія відчуває себе достатньо комфортно в боргових зобовязанях. "Випуск цих облігацій частково є просто перевипуском інструментів таких, які зараз використовує компанія - тобто облігації, які просто завершують свій обіг - влітку 2011 р. Друга частина буде направлена на те, щоб посилити незалежність компанії з точки зору сировинних ринків і собівартості сировини".

Р.Хрущ нагадав, що попередній випуск облігацій був направлений на такіж цілі: "По суті всі облігації забезпечені ліквідними активами, які дуже швидко обертаються".

Р.Хрущ додав, що виходячі з правильного структурування пасивів, компанія зможе спокійно обслуговувати свої борги.