ua en ru

"Київводоканал": Вартість одного кубометру холодної води у Києві є найнижчою в Україні

Відсоток вартості одного кубометру холодної води у середньомісячній зарплатні жителів різних регіонів України найнижчим є саме у Києві. Про це заявила заступник генерального директора ПАТ "АК "Київводоканал" з юридичних питань та інвестицій Віта Струкова, передає прес-служба відомства.

"На сьогоднішній день тариф на водопостачання та водовідведення, який було затверджено регулятором для "Київводоканалу", підвищився на 18 коп. (6%) і складає 3 грн. 18 коп. При цьому регулятором не було встановлено для нас структури тарифу, коригування стосувались лише енергетичної складової. Разом з тим, тарифи для населення покривають витрати Товариства на 66%, але з урахуванням оплати на рівні 82%, відсоток покриття фактичних затрат обіговими коштами знижується до 55%", - наголосила Струкова.

Нагадаємо, Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг (Нацкомпослуг) прийняла рішення про підвищення з 1 березня 2012 року тарифу на водопостачання та водовідведення для побутових споживачів в середньому на 7,8%.