ua en ru

"Київводоканал": Необхідно збудувати водовод через Воскресенсько-Подільський міст

Наявність резервних водоводів для безперебійного постачання води на правий берег Дніпра столиці є необхідною. Про це повідомляє прес-служба "Київводоканалу". Зокрема, для безперебійного водопостачання Києва необхідно провести трубопровід через Воскресенсько-Подільський міст, технічні умови якого містять закладення водопровідних мереж, та передбачити у бюджеті міста відповідне фінансування зазначених робіт, говориться в заяві "Київводоканалу".

На сьогодні Дніпровська водопровідна станція (ДнВС), що розташована на правому березі Дніпра, забезпечує місто 30% води (лише правий берег), Деснянська водопровідна станція (ДВС), що розташована на лівому березі Дніпра, постачає близько 60% води на правий і лівий берег міста, решта 10% - вода артезіанських свердловин (лівий берег).

Основна частина води на правий берег постачається з Деснянської водопровідної станції по шести водоводах: два на Московському мосту та мосту через річку Десенку, а також по 4 дюкерах.

У тілі Московського мосту прокладено два водоводи, через які вода надходить на Смородинську водопровідну насосну станцію. Але основне водопостачання на правий берег відбувається шляхом подачі води через чотири дюкерні переходи, які прокладені через Русанівську протоку та Дніпро.

"Київводоканал" відзначає, що рекомендований технічний термін експлуатації дюкерів - близько 30 років, а найстарішим із них сьогодні понад 50, решті - 40. Технічний стан водоводів на Московському мосту наразі задовільний, незважаючи на 30-річний термін їх експлуатації, але це єдиний діючий водовід столиці, що пролягає через міст.

Однак прокладення нових дюкерів вимагає значних матеріальних витрат, тому найоптимальніший шлях вирішення цього завдання - прокладення через мости, що будуються, водоводів, вважає "Київводоканал".