ua en ru

"Київводоканал" готується залучити кредит в ЄБРР і СБ на реконструкцію систем очищення води на Бортницькій станції аерації

Столичне КП "Київводоканал" готується залучити кредит у Світотового банку (СБ) і Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) для проведення реконструкції систем очищення води на Бортницькій станції аерації. Про це журналістам заявив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.


"Реконструкція всіх бортницьких споруд - це десятки і навіть сотні мільйонів доларів капітальних вкладень, і вирішити цю проблему в найближчі 2011- 2012 рр. комплексно нам не вдасться. Ми сьогодні вивчаємо питання можливого залучення до вирішення цієї проблеми коштів міжнародних фінансових організацій. Таких як наприклад, Світовий банк, або Європейський банк реконструкції і розвитку. Ми переконані, що "Київводоканал", що є великим комунальним стабільним підприємством при стабілізації фінансово-економічної ситуації, а цього, я думаю, можна добитися ... впродовж цього календарного року, може стати серйозним партнером цим організаціям і залучити самостійно без участі приватного капіталу ці ресурси", - підкреслив Попов.

По словах Попова, на сьогоднішній день продовжується підготовка проектної документації для залучення подібного кредиту.

Також голова КМДА зазначив, що цього року за рахунок коштів екологічного фонду проводитиметься реконструкція частини технологічних споруд Бортницької станції аерації, проте "це не ті обсяги, які повністю ліквідують існуючі проблеми, але значні поліпшення сталися".

За словами Попова цього року були здані в експлуатацію деякі нові технології, які покращують міру очищення стічних вод і екологічний стан столиці, а також економлять енергоносії.