ua en ru

"Київстар" спростовує свою причетність до реєстрації абонентів як учасників масових заворушень

"Київстар" спростовує свою причетність до розсилки SMS про реєстрацію абонентів мережі, які перебувають у центрі Києва, як учасників масових заворушень.

Мобільний оператор "Київстар" спростовує свою причетність до розсилки SMS про, начебто, реєстрацію абонентів мережі, які перебувають у центрі Києва, як учасників масових заворушень. Про це повідомляє прес-служба "Київстару".

"Це вже не перший випадок, коли зловмисники використовують незаконне обладнання для здійснення таких розсилок. У відповідності до чинного законодавства ми суворо дотримуємося умов конфіденційності інформації про абонентів, їх номери телефонів та місце знаходження", - зазначають у прес-службі стільникового оператора.

При цьому у "Київстарі" наголошують, що існує обладнання (так звані "піратськи базові станції"), яке дозволяє розсилати SMS та виконувати дзвінки на мобільні телефони абонентам будь-яких операторів, що знаходяться в певному районі.

"Але як оператор ми не маємо технічної можливості побачити діяльність такої станції", - додають у прес-службі.

Нагадаємо, в ніч з 20 на 21 січня 2014 р. з'явилася інформація, що мобільні оператори реєструють людей, які перебувають у центрі Києва, як учасників масових заворушень.

Зокрема, на номери операторів "Астеліт" (ТМ life:)) і "Київстар" з номера 111 приходили повідомлення наступного змісту: "Шановний абонент, що Ви зареєстровані як учасник масових заворушень".