ua en ru

"Київпастранс" щорічно має отримувати близько 0,5 млрд грн компесації за пільговиків

Комунальне підприємство "Київпастранс" щорічно має отримувати близько 0,5 млрд грн компесації за пільговиків. Про це РБК-Україна сьогодні повідомив директор КП "Київпастранс" Микола Ламбудський.

На сьогодні головною проблемою "Київпастрансу" є безкоштовне перевезення більш як половини пасажирів-пільговиків.

"Проблема сьогодні не так в тарифі, як у пільговиках, яких ми возимо більше половини, бо ми сьогодні єдиний перевізник, який виконує закони, а решта перевізників закони не виконують і не перевозять пільговиків. Проблема в тому, що ми безкоштовно возимо більш як половину людей", - зазначив Ламбудський.

"Є пільги надані державою, і пільги, надані містом. Місто свої пільги повертає на 100%, а держава компенсує частково, не більше 25%. Розрахунково, більш як 0,5 млрд грн нам повинна повертати держава щорічно за пільгові перевезення. В цьому році від держави ми маємо отримати 112 млн грн." - повідомив Ламбудський.

Водоночас він додав, що оптимальний середній тариф для транспортних перевезень у Києві на сьогодні потрібен на рівні 2,5 грн.

"Собівартість автобуса - це більше 3 грн. при перевезенні в звичайному режимі, електротранспорту - трохи більше 2 грн. Середній тариф нам потрібен сьогодні не нижче 2,5 грн", - додав Ламбудський

Читайте також: "Київпастранс" має намір залучити 284,9 млн грн кредиту на закупівлю 77 тролейбусів