ua en ru

"Київенерго" заявляє про борг ЖКГ перед компанією у 2,6 млрд грн

Борг підприємств житлово-комунальної сфери перед компанією "Київенерго" станом на 11 лютого становить 2,6 млрд грн.

Борг підприємств житлово-комунальної сфери перед компанією "Київенерго" станом на 11 лютого становить 2,6 млрд грн. Про це журналістам повідомив генеральний директор ВАТ "Київенерго" Олександр Фоменко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Заборгованість ЖКГ більше 2 мільярдів. Більше 600 мільйонів заборгованість комунальних підприємств, які фінансуються з місцевого та державного бюджетів. Зараз ми ведемо переговори і з містом, і з держпідприємствами про перспективи погашення", - розповів Фоменко.

Крім того, за його словами, на сьогодні заборгованість з компенсації різниці в тарифах держави перед компанією "Київенерго" становить 2,3 млрд гривень.

Своєю чергою, "Київенерго" заборгувало Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" за поставлений газ близько 3 млрд гривень.

Нагадаємо, як заявив вчора директор департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Новицький, борг міста Києва за газ станом на 29 січня 2014 р. складає 3,6 млрд гривень. При цьому, за його словами, Києву передбачені субвенції з держбюджету на погашення заборгованості в розмірі 3,194 млрд гривень.