ua en ru

"Київенерго" через борги відключає від гарячої води 754 житлові будинки у Подільському та Деснянському районах

ПАТ "Київенерго" з 23 червня 2014 р. розпочало відключати житлові будинки від гарячого водопостачання у зв'язку із заборгованістю столичних комунальних житлово-експлуатаційних організацій, яка на початок червня 2014 року сягнула понад 838 млн грн. Відключення торкнеться 754 житлових будинків у Подільському та Деснянському районах столиці.

ПАТ "Київенерго" з 23 червня 2014 р. розпочало відключати житлові будинки від гарячого водопостачання у зв'язку із заборгованістю столичних комунальних житлово-експлуатаційних організацій, яка на початок червня 2014 року сягнула понад 838 млн грн. Відключення торкнеться 754 житлових будинків у Подільському та Деснянському районах столиці, повідомляють у прес-службі компанії.

Зокрема, зазначають у "Київенерго", від теплопостачання буде відключено 266 житлових будинків у Деснянському районі, які обслуговують комунальні підприємства по утриманню житлового господарства - КП "Житлорембудсервіс" та Державне комунальне підприємство "Житлоремфонд". Загалом зазначені комунальні підприємства Деснянського району заборгували за спожиту теплову енергію близько 46 млн грн.

У Подільському районі Києва відключатимуться 488 житлових будинків, які обслуговують комунальні підприємства "Нивки", "Галицьке", "Синьоозерне", "Куренівське", "Центральний", "Введенське", "Лісове", "Виноградар", "Вітряні гори", "Мостицький". Загальний борг цих підприємств складає близько 56,3 млн грн.

У прес-службі наголошують, що керівники зазначених підприємств, а також голови районних у м. Києві державних адміністрацій у Подільському та Деснянському районах столиці були попереджені про відключення завчасно.

"Поновити послуги теплопостачання житловим будинкам, які обслуговують зазначені вище комунальні підприємства, "Київенерго" планує після погашення ними заборгованості у повному обсязі та відновлення поточних платежів", - додають у компаніїю

Нагадаємо, заборгованість столичних споживачів перед "Київенерго" за спожиту теплову енергію станом на 1 червня 2014 р. сягнула понад 1,9 млрд грн. Найбільшими боржниками залишаються комунальні підприємства, які обслуговують житлові будинки в столиці.