ua en ru

"КазМунайГаз" у першому півріччі скоротив видобуток нафти на 3% - до 6,3 млн т

Видобуток нафти АТ "Розвідка Видобуток "КазМунайГаз" в I півріччі 2011 р. скоротився на 3% в порівнянні з аналогічним періодом 2010 р. і склала 6,311 млн т, повідомила компанія. Показник видобутку наведено з урахуванням часток РД "КазМунайГаз" у ТОВ "СП "Казгермунай", CCEL, "ПетроКазахстан Інк." і ТОВ "НБК", передає РБК.
У повідомленні наголошується, що на показник видобутку в I півріччі негативно вплинули аварійні відключення, обмеження електроенергії на родовищах у зв'язку з несприятливими погодними умовами в березні і квітні 2011 р., а також акції протесту у виробничому філії "Озенмунайгаз". В результаті акції протесту, що почалася 26 травня 2011, сумарне відставання у видобутку нафти з моменту початку акції протесту склало близько 174 тис. т.
АТ "Розвідка Видобуток "Казмунайгаз" - дочірня організація національної державної нафтогазової компанії "КазМунайГаз". РД "КМГ" була створена в 2004 р. шляхом злиття ВАТ "Узеньмунайгаз" і ВАТ "Ембамунайгаз". РД "Казмунайгаз" входить до трійки лідерів за обсягом видобутку нафти в Казахстані. Обсяг видобутку компанії в 2010 р. склав 13,3 млн т. Обсяг доведених і ймовірних запасів РД "Казмунайгаз" станом на кінець 2010 р. склав 232 млн т.