ua en ru

"Касація захисту Тимошенко не підлягає задоволенню", - Вищий спецсуд

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних та кримінальних справ України визнав, що касація захисту екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко не підлягає задоволенню. Про це в ході оголошення рішення по касації оголосив суддя Олександр Єлфімов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Колегія суддів прийшла до висновку, що касаційна скарга задоволенню не підлягає", - сказав Єлфімов.

Суддя продовжує оголошувати рішення по касації.

Нагадаємо, адвокати Тимошенко просять ВССУ визнати незаконними рішення Печерського і апеляційного судів, за яким екс-прем'єр визнана винною, скасувати їх і закрити справу за відсутністю складу злочину.

Адвокати вказують на безпідставність рішень судів двох інстанцій, наголошує на численних порушеннях прав Юлії Тимошенко під час досудового слідства, розгляді справи у суді першої інстанції та у апеляційному суді. Зокрема, йдеться про однобокість, незмагальність, необ'єктивність судових розглядів, позбавлення Юлії Тимошенко права на захист, ознайомлення матеріалів справи, проведення повного досудового слідства.

Як відомо, екс-прем'єр відбуває покарання в Качанівській жіночій виправній колонії в Харкові за вироком Печерського районного суду Києва від 11 жовтня 2011 р. Тимошенко засудили до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в 2009 р. Зараз Тимошенко перебуває на лікуванні в лікарні "Укрзалізниці".