ua en ru

"Ісламський джихад" випустив ракети по містах на півдні Ізраїлю

Домовленість про припинення вогню між Ізраїлем і палестинськими угрупуваннями, які діють в секторі Газа, була недовгою: увечері в середу міста на півдні Ізраїлю знову піддалися обстрілу, повідомляє радіо "Свобода".

За Беєр-Шеві, Ашкелону, Офакіму і округу Ешколь ракети були випущені з сектора Газа. На півдні країни скасовано всі масові заходи, включаючи ашкелонский фестиваль "Бриза", на якому очікувалося 18 тис. глядачів. Військові евакуюють тих гостей фестивалю, хто прибув в місто до обстрілу.

Відповідальність за обстріл взяв на себе "Ісламський джихад", підкресливши, що це буде не єдиною реакцією угруповання на ліквідацію польового командира Ісмаїла аль-Асмара. Командир бойового крила "Ісламського джихаду" був убитий в ніч на середу авіаударом ізраїльських ВПС. Ще один бойовик був убитий через годину після обстрілу ізраїльських міст.

В даний момент немає офіційної реакції ізраїльських урядових кіл на нові обстріли. Голова генерального штабу ізраїльської армії Бені Ганц розпорядився збільшити військовий контингент на півдні країни і зробити акцент на збір розвідувальної інформації.

Один з лідерів угрупування "Хамас", що контролює сектор Газа, Махмуд аз-Захар заявив, що вони не збираються проводити жодних розслідувань, оскільки не мають наміру надавати допомогу Ізраїлю, запобігаючи обстрілу його території.