ua en ru

"Інтерпайп" завершує підготовку до прийому в експлуатацію електросталеплавильного заводу "Дніпросталь"

Компанія "Інтерпайп" завершує підготовку до прийому в експлуатацію електросталеплавильного заводу "Дніпросталь", повідомили в прес-службі "Інтерпайпу".
"У третій декаді жовтня компанія спільно з генеральним підрядником Danieli приступає до холодних випробувань заводу. Перший етап тестування нового електросталеплавильного комплексу триватиме до кінця листопада 2011 р.", - повідомили в компанії.
Холодні випробування передбачають поетапну перевірку роботи всіх вузлів, машин і механізмів заводу в "холостому" ("холодному") режимі. Першою буде протестована робота ділянки водопідготовки. Фаза холодних випробувань завершиться в листопаді і зміниться гарячими випробуваннями. Потім, в першому кварталі 2012 року, пройдуть експлуатаційні випробування. На повну потужність - 1,32 млн т сталі на рік - завод вийде до кінця 2012 р. 50% продукції будуть поставлятися на приналежний "Інтерпайпу" Нижньодніпровський трубопрокатний завод.
Заміна традиційного мартенівського виробництва електросталеплавильним, за інформацією компанії, дозволить щорічно економити 60 млн кубометрів газу.
Метзавод "Дніпросталь" - перший електросталеплавильний завод, побудований з "нуля" за роки незалежності України. Сума інвестицій в проект склала близько 700 млн дол. Генеральним підрядником будівництва виступила компанія Danieli (Італія). Після введення в експлуатацію "Дніпросталь" стане найбільшим за виробничою потужністю електросталеплавильним заводом у Східній Європі.

Трубно-колісна компанія "Інтерпайп" була заснована у 1990 р. як науково-виробнича інвестиційна група. Після реструктуризації групи у 2007 р. "Інтерпайп" виділився в самостійний бізнес, яким керує міжнародна інвестиційно-консалтингова компанія EastOne LLC за принципом інвестиційного фонду.
Засновником компанії "Інтерпайп" є Віктор Пінчук.