ua en ru

"Інкерман" спростовує інформацію про заборону імпорту вин заводу в Білорусі

Заборони на ввезення виноробної продукції виробництва ТОВ "Інкерманський завод марочних вин" на територію Республіки Білорусь немає. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Згідно з повідомленням, наприкінці 2012 р. завод направив партію вин в асортименті чотирьох позицій в Білорусію. 5 липня 2013 р. там були проведені випробування вина ординарного столового напівсолодкого білого "Легенда Інкермана". За результатами випробувань було призупинено дію сертифіката відповідності, але тільки по 1 позиції. Так як дія зазначеного сертифіката відповідності поширювалося на 4 позиції вина, одна з яких визнана невідповідною, органом з сертифікації видано новий сертифікат відповідності на інші 3 позиції.
Таким чином, останні три позиції вина відповідають вимогам нормативних документів Білорусії і підлягають подальшій реалізації.

"Будучи добросовісним виробником, на даний момент ТОВ "Інкерманський завод марочних вин" проводить перевірку якості продукту за фактом виявленої невідповідності. В ході перевірки в контрольних зразках не виявлено відхилень від вимог нормативних документів. Додатково контрольні зразки вина ординарного столового напівсолодкого білого "Легенда Інкермана" передано для проведення досліджень у акредитовані незалежні лабораторії. Представники заводу планують найближчим часом виїхати в РБ для з'ясування ситуації", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Білорусь скасувала сертифікат на імпорт чотирьох позицій українського виробництва вина "Інкерман"