ua en ru

"Хамас" відкинув кандидата Файяда на пост глави палестинського перехідного уряду національної єдності

Палестинське угруповання "Хамас" відкинула запропоновану палестинським рухом "Фатх" кандидатуру прем'єр-міністра Палестинської національної адміністрації Саляма Файяда на пост глави палестинського перехідного уряду національної єдності, передає "Голос Америки".
"Фатх" номінував прем'єр-міністра Файяда, який дотримується незалежних політичних поглядів, на цей пост напередодні. Файяд - економіст, отримав освіту в США, раніше був співробітником Міжнародного валютного фонду. Він користується повагою іноземних донорів. За повідомленнями, він багато зробив для формування інститутів, необхідних для створення палестинської державності.
Представник угрупування "Хамас" Салах Бардаві заявив, що Файяд не підходить для посади голови уряду, оскільки із-за нього "Західний Берег занурився в борги". Бардаві також звинуватив Файяда в пособництві США і Ізраїлю в їх спробах захистити діяльність "Хамас" на Західному Березі.
Нагадаємо, офіційні представники "Фатх" і "Хамас" повинні зустрітися у вівторок в Каїрі, щоб почати процес вибору нового кабінету міністрів і прем'єр-міністра.