ua en ru

"Газпром" продовжить користуватися послугами "Газпромбанку" незважаючи на санкції

"Газпром" виконує в повному обсязі всі розрахунки в російських рублях і в іноземній валюті за рахунками, відкритими "Газпромбанк" (ВАТ).

"Газпром" виконує в повному обсязі всі розрахунки в російських рублях і в іноземній валюті за рахунками, відкритими "Газпромбанк" (ВАТ), повідомляє прес-служба компанії.

"Група "Газпром", в тому числі, ТОВ "Газпром експорт", виконує в повному обсязі і у встановлені терміни всі розрахунки в російських рублях і в іноземній валюті за рахунками ВАТ "Газпром" і його афілійованих компаній, відкритим "Газпромбанк" (ВАТ), незважаючи на розширені санкції", йдеться в повідомленні.

Як повідомляв РБК, компанії ВАТ "Газпромбанк", ВАТ " НОВАТЭК", "Роснефть" і Зовнішекономбанк включили в список секторальних санкцій SSI (Sectoral Sanctions Identifications) американського Управління з контролю за іноземними активами (Office of Foreign Assets Control (OFAC)). Активи цих компаній під юрисдикцією США не заморожуються, на відміну від традиційного списку SDN. Але Зебу, Газпромбанку, Роснафти і Новатек буде закритий доступ до середньострокового та довгострокового фінансування в доларах.