ua en ru

"Газпром нафта" оскаржила санкції ЄС в Європейському суді загальної юрисдикції

"Газпром нафта" оскаржила санкції ЄС в Європейському суді загальної юрисдикції
"Газпром нафта" подала позов в Європейський суд загальної юрисдикції щодо запроваджених проти неї санкцій Європейського союзу.

"Газпром нафта" подала позов в Європейський суд загальної юрисдикції щодо запроваджених проти неї санкцій Європейського союзу. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на представника прес-служби суду.

Представник "Газпром нафти" підтвердив РБК звернення до суду, але від подальших коментарів відмовився.

Нагадаємо, 12 вересня США і Євросоюз заборонили американським і європейським фірмам поставляти в Росію обладнання та технології, а також надавати послуги, якщо вони будуть використовуватися в арктичних, глибоководних або сланцевих проектах. Зокрема, більше не можна надавати бурові, геофізичні, геологічні, логістичні та управлінські послуги.

"Газпром нафта" - дочірня нафтовидобувна компанія "Газпрому". Основні види діяльності компанії - розвідка і розробка родовищ нафти та газу, нафтопереробка, а також виробництво та збут нафтопродуктів.

Зазначимо, джерела в структурах ЄС повідомляють, що санкції Європейського союзу щодо Росії будуть діяти в повному обсязі до середини березня 2015 р.